Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

zondag 1 augustus 2010

Met de fiets doorheen het platteland

Annick heeft (begrijpelijk) niet zo goed geslapen maar toch hadden we er zin in om dit land verder te verkennen. Het weer was iets zwoeler dan gisteren maar regen? Nee, niet in dit regenseizoen. Samen met Mem, onze lokale gidse reden we eerst doorheen de stad en beochten we nog de lokale markt. Altijd zie je nieuwe dingen op dergelijke markten. Zo zagen we vandaag kikkers of padden in manden. Geen 5 maar een paar tientallen die over elkaar kropen tot er eentje werd doodgetrapt. Geen erg want anders wachtte het dier een gruwelijker lot.De mensen kochten deze beestjes om er waarschijnlijk stofpotjes van te maken.
Je kocht bijvoorbeeld een halve kilo en dan werden de beestjes er een voor een uitgehaald en in stukjes gekapt. Je zou denken ze gaan dit beestje eerst de kop afhakken om de pijn wat korter te maken, niets van. Eerst de vliezen, dan de achterpoten, de billen, de voorpoten en dan de rest van het lichaam. Smakelijk. Hiervan geen foto maar ik heb er wel een filmpje van. Ik ga dit hier niet opzetten of Gaia komt nog achter mij.

Anncik met de mooie Mem
Vandaar ging het naar het plattelnad waar ze volop bezig zijn de rijstvelden in gereedheid te brengen. Een erg arbeidsintensieve job. Indien alles goed meevalt kan men tot 4 keer oogsten per jaar maar dit jaar is het vrij droog. Overal waar je komt weer die vriendelijkheid, die lach. We kunnen er verdomme nog veel van leren.
Wij hebben echt alles maar ik denk dat zij vooral - zijn -.
Hier en daar passeer je dan weer een klein dorpje en op elke hoek van de straat staat wel een dametje met een of andere lekkernij zoals pannekoekjes met bananen overgoten met gesuikerde melk en honing. Om duimen en ...
Mem gidste ons perfect en gaf veel uitleg over van alles. Zo leer je nog iets van een land. We zijn hier nu een week maar het verveelt geen moment. Deze namiddag nog wat gefietst op ons eigen en nu wat relax op ons terras. Boekje lezen, pineapple shake...meer moet dat niet zijn. Deze avond gaan we samen met de eigenaar ons eigen potje klaarmaken. In chiang Mai gaan we waarschijnlijk ook nog een dagcursus Thai cooking volgen na onze driedaagse trektocht op zoek naar de bergvolkeren.
Morgenochtend met de eerste bus naar Chinag Mai. Terug een rit van ongeveer 6 uur.
Iedereen bedankt voor zijn reacties.
Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten