Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

vrijdag 6 augustus 2010

Verkenning omgeving Chiang Mai met de brommer

Vandaag rustig begonnen en daarna bromertje gehuurd en de omgeving van Chiang Mai verkend.  We wraen nog maar net vertrokken of we kregen een tropische regenbui over ons. Gelukkig terug niet lang en na een half uurtje konden we terug verder. Je moet natuurlijk een beetje zoeken om de stad uit te geraken en gewoon geraken aan het links rijden. Maar al bij al viel het nog mee. We zijn onmiddellijk afgeweken van de grote weg en een rondrit gedaan in het platteland van ongeveer een 70km. Eerst nog een orchideefarm bezocht en nadien op zoek geweest naar de minderheidgroepen.

Een vlinder op een bloem hé hé
Zo belandden we bij de Karen, Lu Shi Bala, Palong, Mong en de Longnecks natuurlijk. Al deze groepen leven nog steeds in hun traditionele kledij en proberen wat bij te verdienen door borduurwerk te verkopen aan de toeristen. De Longnecks dragen ongeveer 7kg aan metaal rond de nek en de benen. Lijkt mij niet zo eenvoudig en vraag mij af of ze dit wel altijd dragen.

Longneck
Het weer werd ook steeds beter al bleef de zon wel wat verdoken achter de wolken. De omgeving is werkelijk schitterend. Met wat meer zon waren de bergen nog indrukwekkender geweest maar ja...
Om 4 uur namen we dan de lunch in een klein dorpje langs de weg in een restaurant waar de gemiddelde toerist niet zou binnen gaan. Wij dus wel! Voor 100 bath (€ 2,5) aten we elk een noedelsoep, rijt met groenten en een flesje water! En lekker dat het weer was!
Voila, deze avond nemen we een binnenvlucht naar Phuket of Poepket zoals je wil. Morgenvroeg nemen we de boot naar ons kleine eiland Ko Yao Yai waren we nog drie dagen gaan genieten van het eilandleven en hopelijk nog een streepje zon! Er is daar nog van alles te beleven maar daar berichten we nog wel over!
Dada en tot in het zuiden.

2 opmerkingen:

  1. Annick en Willem,

    De onvergetelijke ervaringen stapelen zich op ... bijna onvoorstelbaar dat jullie dit allemaal beleven zo ver van hier. De foto's op jullie blog in 't klein zien er al prachtig uit ... ben al benieuwd om ze in het groot te zien over welbepaalde tijd.

    Geniet nog met volle teugen en "leer bij" ...

    Liefs,

    Katrien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. allerbeste getuige,
    schitterend wat er daar allemaal gaande is...heb nog maar een deeltje gelezen, maar ben al meteen in the mood om er ook heen te gaan..
    tot binnenkort en nog veel plezier in poepkhet. Ik hoop dan ook een gedetailleerd verslag van de gebeurtenissen aldaar (alle!!!) te mogen lezen.
    koen

    BeantwoordenVerwijderen