Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

zondag 8 augustus 2010

Bericht 2 - Strandwandeling en ontmoeting met Mr. No

Vandaag rustig begonnen aan de dag met een lekker ontbijtje. Vandaag is het echt regenseizoen. Straalblauwe hemel met hier en daar een wolkje! Oh, I love monsoon.


een klein aandenken

Wat zitten wij hier toch goed. Bijna alle toeristen zitten op Ko Samui of Ko Samet en wij hier praktisch alleen in onze ecologisch verantwoorde resort. De stranden van Ko Samui en Ko Smaet moeten nu overvol zitten. WIj hebben zopas een strandwandeling gedaan en geen één maar dan ook geen één toerist gezien! Twee mensjes op het strand...

voorplecht van vissersboot van Mr. No

Toch was er iemand. Mr. No. Aan de pier stond hij ons blijkbaar op te wachten. Mr. No heeft aan de ene hand nog 1 vinger en aan de andere hand nog 3. Hij heeft bijna al zijn vingers verloren bij de Tsunami. Hij stelde ons een boottocht voor rond de andere kleine eilanden hier in de buurt. We spraken een prijs af en morgen als het (terug) goed weer is, gaan we met die arme drommel een ganse dag uitvaren. We mogen zelf bepalen wanneer we willen tergkeren. Prachtig toch! Alle dagen zit hij waarschijnlijk te wachten op een paar toeristen om wat te kunnen bijverdienen. Het geld geven we hem met plezier en ik ben ervan overtuigd dat dit heerlijk zal worden.

ons zwembad - sorry hé
Aangezien het regenseizoen een dagverlof heeft genomen, gaan we dit ook doen. We gaan terug wat relaxen (we hebben wel al twee en een half uur gestapt hé). Op het strand hebben we ook nog een kleine ceremonie gehouden met zaken die we gevonden hebben. Uit dank maar vooral om nooit te vergeten!

Sawadee kha!

1 opmerking:

  1. Annick en Willem,

    Enkele dagen rustig aan en genieten van al het moois hebben jullie zeker en vast verdiend !

    Ik word vaak "geraakt" door wat jullie allemaal (be)schrijven ... hoe moet het dan wel voor jullie zijn daar ter plaatse ??? Onvergetelijk en voor altijd te koesteren wellicht hé !

    "Kippenvel" ...

    De uitgeschreven conversaties zijn ook SCHITTEREND om te lezen ... écht grappig ! 'k Kan het me zò voorstellen ! ;-)

    Tot de volgende ...

    Katrien X

    BeantwoordenVerwijderen