Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

zaterdag 31 juli 2010

Sukhotai Unesco Werelderfgoed

Sukhotai
Het zou vandaag regenen maar niets was minder waar. Het werd een bloedhete dag vandaag. Regenseizoen maar dan een beetje anders. Toch eindigde deze mooie dag een beetje in mineur.
Met de fiets verkenden we het volledige historische park. We reden van tempel naar tempel want het zijn immers onze laatste tempels. Ook deze tempels kenmerken zich door hun typische Khmer-stijl. Heel mooi en zeker in contrast met al het groen er om heen. Hier en daar sloegen we een klein straatje in om het lokale leven gade te slaan en aan het eerste beste eetkraampje een noodle-soepje te eten. Dit kost echt geen geld en het is superlekker.
Het guesthouse waar we verblijven is ook reuze. Een prachtige tuin, lekker eten, een vriedelijke eigenaar en airco op de kamer en dit alles voor 15 euro. Morgen doen we in de vroege ochtend een fietstocht doorheen de velden op zoek naar het leven en werk van de gewone Thai. Weg van de tempels en de toeristen. We rijden tussen de rijstvelden en smalle wegen. Maar hierover morgen meer.

Het spijtige nieuws van vandaag kwam bij onze thuiskomst. Annick kreeg een bericht dat Gilles, het jongetje dat vorig jaar bij haar in de klas zat en ziek werd, gisteren was overleden. Een lijdensweg van anderhalf jaar.
Gilles was amper 9 jaar. Annick vereeuwigde vorige week nog een dakpan met opschrift (lokale traditie) voor Gilles maar Boeddha kon ook hier geen hulp meer bieden...of misschien wel door het lijden te verkorten. Soo suk ka ti Gilles.
Annick zag je graag.
Tot morgen met leuker nieuws

2 opmerkingen:

  1. Annick en Willem,

    "If there's a God who blesses with children ... WHY does He steal some back again ... I don't know. Can you tell me ?" (Proclaimers)

    Jullie blog zorgt voor wat "verstrooiing" na het vernemen van het droevige nieuws waar we allen bang voor waren.

    Het is fijn jullie te kunnen volgen doorheen Thailand ... ik kom zeker nog opnieuw lezen !

    Geniet ...

    Katrien x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Annick en Willem,

    Wat een ongelooflijk land waar jullie doorheen reizen. Het is echt leuk om te lezen. Je wordt een beetje mee ondergedompeld in deze vreemde cultuur.
    De moeite waard om verder te volgen.

    Annick, dat jij Gilles graag zag weten we allemaal, maar vergeet niet dat Gilles jou ook heel graag zag! Hij koesterde ongetwijfeld heel veel mooie herinneringen aan het tweede leerjaar en in het bijzonder aan jou! Zonder het ooit te beseffen heeft hij bij jou zijn laatste maanden als 'gewoon' jongetje op de schoolbanken doorgebracht. Je hebt daarna zoveel voor hem gedaan. Jij blijft voor hem voor altijd een fantastische juf!
    Hij hunkerde er zo naar om terug naar school te kunnen komen en tussen zijn vriendjes te zijn! Het is hem jammer genoeg nooit gegund. Waarom zullen we wel nooit begrijpen!
    Koester jij nu ook alle mooie momenten die je met Gilles en zijn mama hebt gedeeld.Jij hebt zoveel voor hen betekend!!! Vergeet dat nooit!
    Staar je niet blind op wat je nog meer had kunnen doen! We blijven allemaal maar mensen en een mens kan niet alles hé!

    Geniet nu nog van jullie verdere reis en van dit wondere land!
    Hou je sterk!
    Veel liefs!
    Ingrid x

    BeantwoordenVerwijderen