Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

zondag 8 augustus 2010

Bericht 1 - Ko Yao Yai

Koh Yao Yai


Met een binnenvlucht waren we op anderhalf uur in Phuket! Met de trein zou je er meer dan en dag overdoen dus is de keuze snel gemaakt en met Air Asia is het ook nog vrij goedkoop. Omdat de eerste boot maar 's morgens uitvaart naar de eilanden hadden we dicht bij de luchthaven nog een hotel geboekt om de (korte) nacht door te brengen. Hier valt niks over te zeggen dus zeg ik er ook niks over behalve de conversatie met de dame die 's morgens aan de deur klopte.

Goo morni sir! Sawadee kha! you wa me to clee roe, sir?
Clee roe? I don't understand.
Yes, clee roe, mista! Clee roe
Ah, you mean to clean the room?
Yes, mista, clee roe!

I think you better clean the whole building!
Clee budi, mista? Don understa, mista.
Oh no it's ok, but please clean the room after we had breakfast. You understand?
Yes mista, clee roe ate brekfa!
Ok, see you!
Mista, wei you fom?
Eh from Belgium mem!
Oh Bejum fa away!
You go to eipo today mista?
Eipo? Where is eipo?
Eipo sir, to fla ba to county?
Oh the airport to go back to country?
Yes mista.
No no we go to small island Ko Yao Yai with the boot.
Oh island mista, vely good, ba ba mista and have a goe hojidee!
Bankunpra mem!

Tja, het engels dat ze hier soms praten is niet zo eenvoudig te verstaan omdat ze heel wat zaken weglaten zeker op het einde van woorden. Maar met veel herhalen lukt het al bij al wel.

Deze morgen hadden we dan het eerste Thaise misverstand. Ze zouden ons om 10.20u komen ophalen om ons naar de pier te voeren voor de overzet naar ons eiland. Maar ze waren veel te laat en na veel gebel kwamen ze dan uiteindelijk toch. Wij dachten natuurlijk dat we onze boot zouden missen maar dat was zonder de chauffeur gerekend. Die belde even naar de bootmaatschappij. De boot wachtte dan maar een beetje op ons en niemand die er een probleem van maakte. I love Thailand, maar wel ons eerst staan druk maken omdat ze te laat waren. Wij maken ons veel te rap druk terwijl hier alles in orde komt.

Uiteindelijk zijn we er geraakt op onze 'resort' en het mag gezegd, da is hier dik in orde.Ik heb dit nog nooit gedaan. Tja, alles moet een eerste keer zijn hé. Maar ik had het ook gedaan voor Annick omdat ik in september nog naar Madagascar ga. We hebben twee weken rondgetrokken, gezweet van al het wandelen en fietsen, een mini-trekking gedaan dus mag er op het einde wel wat meer luxe zijn. We blijven op dit eiland drie dagen dus we kunnen hier ook nog veel doen.

Maar eerst even over onze resort. Het is er niet zomaar ene. Alles is gebouwd in harmonie met de natuur. Het is gelegen aan de kustlijn maar door beplanting zie je hem praktisch niet.

De huizen zijn in beton maar al de rest is in hout en bamboo zoals het dak bijvoorbeeld. Dat is volledig uit bladeren van palmbomen gemaakt. Alle accessoires in de huisjes, restaurant,... zijn gemaakt met zaken uit de jungle. Een kapstok is bijvoorbeeld een afgevallen tak. Een aanwijzer naar bijvoorbeeld het (immense) zwembad is een doodgewone plank met tekst op. De stoelen zijn gemaakt van bamboo, de droogrekken voor handdoeken zijn gewone stokken van een boom,... kortom chapeau voor de architect die dit realiseerde. We kiezen wel voor wat afsluitende luxe maar dan wel een beetje verantwoord hé. Ik ga hier niet teveel foto's tonen of jullie worden te jaloers. Het zwembad is een pareltje dat volledig opgaat in de omgeving. Onze douche is een open douche? Dwz geen dak er boven. Als het regent kan je twee douches tergelijkertijd nemen. Een met koud en eentje met warm water. Elk detail hier is leuk en gemaakt met Thaise zin voor schoonheid.

Voor de rest hebben we eigenlijk niets maar dan ook niets gedaan vandaag behalve luieren en onthaasten aan het zwembad. Morgen doen we verdomme hetzelfde. Wat leuk is aan het zwembad is dat je uitkijkt op de zee en de karststeen rotsformaties die overal uit de zee opduiken. Het doet een beetje denken aan Halong Bay in Vietnam.

Vandaag in de late namiddag een 'monsoon' regenbui op ons dak gekregen. Amai dat was nog eens regenen. Tja, raar iets dat regenseizoen. Af en toe een bui, veel maar dan ook heel veel bewolking maar toch lichtjes verbrand op mijn buikie! Morgen onder de paraplui wat luieren denk ik. Momenteel zit ik buiten te schrijven. Het is nu 23.15 en nog steeds vrij warm. Af en toe regent het wat oude wijven op mijn dak maar zoals ik hier nu zit in deze omgeving....man man man genieten van elke minuut.

Sin, can you please bring me another beer please?
Anota bee mista? don understa
a beer, a chang beer!
Oh you wa bee mista! Ok, I com ba wi a bee mista.
Thank you, Sin!
You wekkom mista!

I love Thailand!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten