Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

dinsdag 27 juli 2010

Amazing Bangkok Cyclists - yes we are!

De nacht voorspelde weinig goeds want het regende 'oude wijven'. Gelukkig was het tegen de morgen weer gedaan zodat we onze fietstocht (met AB cyclist) doorheen ongekend Bangkok konden beginnen. Het was een schitterende tocht van ongeveer 6 uur doorheen ongekende plekjes en voor langs plekjes waar de gewone Thai woonde, werkte en leefde. Dit waren plaatsen waar je anders als toerist nooit zou komen. We reden eerst dwars door de drukke stad om vervolgens in sloppenwijken te komen waar niemand van ons het langer dan 1 dag zou volhouden. We zagen mensen leven vlak naast een goederenspoorweg in barakken geen mens waardig maar toch leefden ze hier. Enerzijds omdat ze niet anders kunnen maar anderen leven hier ook omdat het hier gratis wonen is. Op die manier konden ze geld aan andere (uiterlijke) zaken spenderen.
In de namiddag fietsten we aan de overkant van de Chayo Praya rivier in een groenere omgeving met heel wat palmbomen, bananenbomen, meer junglachtig. We reden op paadjes niet breder dan een halve meter en overal werden we luid toegejuicht door de mensen. Ondertussen werden we door onze gids 'Boum' getrakteerd op alle soorten lokaal fruit. Zongerijpt en dus superheerlijk. In het dorp Bang Namphueng waren we getuige van een 'floating market'. De mensen 'drijven' handel op bootjes die varen op de smalle kanalen. Op sommige bootjes heb je echt grote kookfornuizen waarop de dametjes de lekkerste maaltijden klaarmaken. Zo'n tocht op de fiets is eigenlijk een openbaring voor alle zintuigen. De geuren en kleuren die je ziet zijn niet te beschrijven. Soms walg je van de stank maar andere keren wordt je naar bepaalde plaatsen gezogen omwille van de fijne geuren! Deze fietstocht is echt meer dan de moeite!
Fietsen langsheen tussen de palmbomen op kleine paadjes

Floating Market

Geen opmerkingen:

Een reactie posten