Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

maandag 26 juli 2010

Over Boeddha's en tempels

Wat Phra Keo
Vroeg op deze morgen! Na een superlekker ontbijtbuffet (rijst, groenten, vlees, toast, fruit, yoghurt,...) vertrokken we met de Tuk Tuk richting Wat Prah Keo en het Grand Palace. Super om een reis mee te beginnen. Prachtige tempels en gebouwen. Alleen spijtig van de vele toeristen. Dit tempelcomplex wordt ook mooi onderhouden.Het mag ook wel gezien de dure toegangsticketten. We bleven hier ongeveer 2,5 uur en waren nat van het zweet. Het voelt echt heel zwoel aan vandaag. Aan de uitgang kregen we hulp van een vriendelijke Thai die voor ons een ministadstour organiseerde met prive Tuk Tuk-chauffeur. Prijs: 40 bath of welgeteld 1 euro om enkele bezienswaardigheden te doen over de volledige stad. Je moest wel hier en daar eens in een winkeltje binnen om 'just look, no buy mistel, if no buy we fliends fol evel'. We deden dit dan ook maar want zo kreeg die arme drommel overal een gratis bonnetje voor zijn 'tuk tuk benzine'.  Vandaag was het ook een boeddhistische hoogdag! Overal liepen 'oranje' monikken rond.
Na de middag bezochten we dan de tempels Wat Pho en Wat Arun. Voor deze laatste tempel moest je een overzetje nemen om aan de andere kant van de Chaya Praya rivier te komen. Voor we de laatste tempel bezochten gingen we eerst nog iets eten aan een eetstandje waar onze voedselinspectie zelfs geen voet zou binnen zetten! Maar het was gewoon lekker en goedkoop. Gebakken rijst met kip, groenten, zeevruchten en twee cola's voor 3 euro! Meer moet dat niet zijn hé! En... je krijgt er altijd een vriendelijke lach bovenop!
Vanop een van de stupa's van Wat Arun heb je een prachtig zicht op Bangkok en zie je hoe oud en nieuw zich versmolten hebben. Na ongeveer 8 uur te hebben rondgewandeld keerden we dan terug naar het hotel voor een verkwikkende duik in het kleine zwembad! Rond de klok van 6 werden we dan voor het eerst getrakteerd op een echte 'regenseizoen regenbui' die er twee uur later voor zorgde dat we niet het beste restaurant kozen! Maar wie maalt daar nu om als je terug maar 7 euro voor twee personen moet betalen.
Hopelijk regent het morgen niet meer want dan staat onze fietstocht doorheen ongekend Bangkok op het programma. We zien het alletwee al weer zitten! Thailand, nog maar 1 dag maar toch hebben we al genoten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten