Thailandreis 2010 Willem & Annick

Hier vind je onze dagelijkse avonturen in Thailand. Aangezien het de eerste keer is dat we Thailand bezoeken, volgen we een vrij klassieke route. Deze reis werd door onszelf uitgewerkt zonder tussenkomst van een touroperator! Veel leesgenot en laat gerust een commentaar na.

woensdag 28 juli 2010

Op naar Ayyuthaya

De Khlongs (kanalen)
Chinatown
Voor de laatsten maal genoten van ons buffetontbijt in Bangkok. In de namiddag vertrekken we naar Ayyuthaya, de vroegere hoofdstad. Maar eerst nog wat van Bangkok genieten. Genieten, nou ja, als je de khlongs (kanalen) afvaart kan je dat moeilijk genieten noemen want op sommige plaatsen is de stank echt heel doordringend. De rivier waar je op vaart is ook enorm vervuild door de afval en lozing van alle 'huisvochten' die van de huizen aan de boorden van de khlongs in de rivier stroomt.  Maar je moet dit zien want dit is nu eenmaal het leven langs deze kanalen. Wij kozen voor een niet toeristische rondvaart. Eigenlijk gewoon een vaart met de boot van 10.00u. Die boten zijn het enige transportmiddel op deze kanalen. Kostprijs van zo'n tochtje: 22 bath ofte O,5 euro voor twee personen. Als je een (toeristische) khlong-tocht wil doen vanop de Chayo Praya rivier betaal je algauw 1500 bath ofwel 40 euro voor een boot van 6 personen. Aan jou de keuze. Na dit nasaal orgasme dompelden we ons onder in Chinatown. Niet te vergelijken met het leven van de Thai in Bangkok. Van elk Thais eetstandje in Bangkok zou je zo beginnen eten maar van de chinese eetstandjes amai nee. Wat je daar allemaal ziet pruttelen hou je niet voor mogelijk: kippentenen, magen, hanekammen, darmen en waarschijnlijk ook hun inhoud, groene slijmbollen, rode slijmslierten, gele braakbollen,... En het ergste is dat die chinezen ook alles naar binnen slokken. Met alle chinezen maar niet met den dezen. Ik ben nu niet echt vies om bepaalde dingen te eten maar wat ik daar zag, deed ook mijn maag keren. Ik had het misschien beter gedaan, dit was dan weer een gratis maaltijd voor één of andere chinees. Chinatown, een wirwar van kleine steegjes waar alles maar dan ook alles wordt verkocht, en alles in een enorme overvloed. We hebben denk ik meer dan 7 miljoen kransjes gezien, 11 miljoen (het kunnen er ook iets meer zijn) soorten slippers, maar 4 miljoen oorringen (dit viel wel wat tegen),...
In deze 'hoorn des overvloeds' eindigde Bangkok.
Mr.Chart, een privéchauffeur die ik via via op de kop tikte, bracht ons in de namiddag in een kleine twee uur naar Ayyuthaya, naar ons guesthouse aan de rivier. Morgen bezoeken we met de fiets hier de uitgebreide historische site. Dit wordt weer genieten! En... vandaag was het schitterend zonnig weer! Regenseizoen? Tja, zal nog wel komen zeker als we in het noorden in de jungle zitten! Voila, dat was het 'weer'! We gaan nu genieten van een curry met appel en ananas en een vis gegaard in bananenbladeren met een paar Tiger-biertjes!
Sawasdeekha!
We and Mr.Chart

1 opmerking:

  1. Bah, mijn eetlust is direct over als ik dat allemaal lees. Geef mij maar onze oerdegelijke Belgische keuken.

    BeantwoordenVerwijderen